Mi az a PUA 2010-es években?

Pick Up Artist – Ismerkedő Művész – Pua

 

Bővebb info a táborról!

A PUA rövidítve Pick Up Artist. Olyan ember, aki folyamatosan tanul, annak érdekében, hogy jobban értsen a nőkhöz. Nem nőcsábász, aki minden nő bugyijába akar bejutni és becsapja a nőket, hanem képes a nőt szeretni, elfogadni és vezetni, hogy közösen boldog életet tudjanak élni. Sajnos vannak, akik puszta csajozásra, csajozási lifestyle-ra használják. Amivel nincs is baj. A gond akkor van, ha ez tölti ki valakinek több évét, évtizedét és idejének több, mint 50%-át. Van egy kis százalék, aki manipulálni szeretné a nőket, és úgy elcsábítani. Ezt ami oldalunk nem támogatja, és nem is támogatta soha. Ugyanakkor értjük miért van ez a jelenség.

A való életben is van egy bizonyos kis része a férfiaknak, aki manipulációval jut el a nőkhöz, és rövidebb úton szeretné megspórolni az idejét, energiáját. Nincs nagyobb arány a PUA-k között az ilyen emberekből, mint a való életben. A PUA mozgalom Amerikából indult el 90-es években online underground mozgalomként, hogy megfigyeljék milyen módszerek működnek a csajozás, barátnőszerzés területén. Hatalmas közösen megosztott információ és tudás jött létre annak érdekében, hogy jobban értsük és elvarázsoljuk a nőket. Azért, hogy kezeljük az életben fellépő szituációkat és helyzeteket, és hogy jobb kommunikációs képességre tegyünk szert.

Bővebben a táborról, katt!

A Pua mozgalom alapítója Magyarországon.

Nincs ilyen. Az egész Mo-n 2003. körül indult el. Szervezett találkozók 2005-ben kezdődtek Mormota álnevű PUA által. Ha alapítóról szeretnénk beszélni, akkor Mormota volt az. 2004-2005-től lehetett jelentkezni, találkozni magyar PUA emberekkel. Ennek döntő részét ő szervezte. Voltak még páran, akik angol oldalról lemásolt (lopott) e-book-okkal kereskedtek, ezek ma is léteznek sajnos. Az igazi áttörés 2009-ben történt, amikor megalakult Magyarország Intelligens Csajozási Fóruma, ahol már elsősorban az önfejlesztés, a barátnőszerzés van előtérben, és nem a puszta csajozás. Ebben az évben jött össze kb. 70 fő (18-45 év közötti PUA) Jimmi által szervezett Puafesztivál táborban, ahol egymásnak tudtak, tudtunk segíteni, hogy jobban menjen az ismerkedés. Azóta is töretlen a fejlődés. Havonta 20.000-en olvasnak minket, 10.000-nél is több feliratkozó a hírlevelinkre, kb. 2.500 emberrel találkoztunk már személyesen előadás vagy más tréning kapcsán. Én, Jimmi (V. Gábor) személy szerint személyesen kiképeztem 2014-re kb. 500 embert, hogy jobban értsenek a nőkhöz, és hogy jobb férfivá váljanak.

 

Jimmi részletes beszámolója a PUA életről 2009-ben:

Jelenleg még kevés PUA van (Pua rövidítve: Pick Up Artist), főleg az ügyesebb PUAk-ból. Évről évre egyre több és több (általában szingli) férfi csatlakozik a közösséghez, hogy ki tudják elégíteni a nők azon óhaját: “Hol van ma manapság egy férfi?”. A PUA úton járó ember erre törekszik: “Férfi akarok lenni!”. Kezdőknek, haladóknak TOP10-nek ajánlott irodalom: pua anyagok! Már vannak páran Magyarországon is, akik végére is értek ennek a korszaknak, hiszen ez “csak” a csajozási képességet adja meg, magát az életet kell élni, és az sokkal több, mint a csajozás. Persze sokan vannak, akik a csajozós életstílus miatt ismerkednek a közösséggel. Fórumunkon is olvashatsz erről.

FÉLREÉRTÉS?

pua azaz Pick Up ArtistPUA, azaz Pick Up Artist jelentése:Ismerkedő és vonzalomteremtő művész, férfi. Röviden: Ismerkedő Művész avagy Nőfelszedő Művész. Sok magyar PUA irodalom és weboldal a Pick UP Artist szót nőcsábásznak, nővadásznak vagy más hasonló néven fordította le. Ezen még megy is vita a közösségben, hogy hogyan magyarosítsuk. Egy biztos: aki őszintén és magabiztosan hódít egyetlen nőt, az lehet PUA, de nem tekinthető sem nőcsábásznak, sem nővadásznak. Egy ismerkedő művész viszont lehet egy természetes hódító vagy vérmes nőcsábász egyaránt. Degradálni minden PUA-t nőcsábásszá kissé messze nyúlik, és a magyar nyelv sajnos elég pejoratív értelmet társít hozzá. Ahogy az egyik leghíresebb nemzetközi PUA, Mystery, is mondja, hogy egy (mostmár tényleg legyen ez a neve) “Ismerkedő Művész” nem a csábításra, hanem a vonzalomkeltésre helyezi a hansúlyt. (Mystery egyenesen “Venusian Artist”-nak nevezi a Pick Up Artist-okat.)

Ha soha nem találkoztál egy vérbeli PUA-val, akkor most megteheted. Sokan félreértik (főleg a PUA közösségen kívül), hogy mit is takar pontosan ez a kifejezés. Ha soha nem találkoztál még és nem ismerkedtél meg közelebbről egy igazán okos, tehetséges PUA-val, akkor könnyen keverheted szoknyapecérekkel. Az valóban igaz, hogy a PUA világgal érintett férfi a pickup-ra, azaz a nők felszedésére irányítja a figyelmét. Imádja a nőket és imád megismerkedni velük. De ezt elsősorban azért teszi, hogy fejlessze szociális képességét és hogy vonzóbb tudjon lenni a nők számára. A “PUA-ság” a legtöbb férfinál egy út, nem egy végcél. A legtöbben pár hónapig, esetleg 1-2 évig ismerkednek ezzel a területtel. Sok PUAnak célja egy csajozós életstílus, de még többnek a célja, hogy megszerezzék, felfejlesszék a tudásukat, férfiúi képességüket odáig, hogy meg tudják szerezni azt a nőt, akire vágynak. Ahogy ezt elérték már nem lesznek PUA-k. Hanem ex-PUA-k.

 

FÉRFI

Tehát a pua az csak egy állomás, egy csajozós korszak mindenkinek kell az életben, ami mindenkinél egyedi. Valaki 2 év alatt randizik 3 nővel, és ez alatt máris érett férfivű válik, de ez a legritkább.

Sokkal inkább olyan férfivá kell váljunk, aki szereti, ha megadja a nőknek azt, amire igazán Férfi szereti a nőket vágynak. Egy nő férfira vágyik. Aki olyan férfias szemlélettel rendelkezik, amiről a nők túlnyomó többsége csak ábrándozik, hogy meglegyen a párjában. Mert miről is ábrándoznak a nők? Egy olyan normális fickóról, aki őszinte velük, aki bátor, tettre kész, és képes őt imádni. Egy fickó, aki egyszerre elkápráztató és teljesen normális egyúttal. Egy PUA (avagy PUA képességekkel rendelkező férfi) az nem nőcsábász. Nem az élteti, hogy minden vonzó nőt meghódítson. Vannak, akiket nagy természettel áldott meg a sors. De azt, amit elérnek, hogy vonzóbbak lettek a nők számára, mindezt nagyon kemény önfejlesztéseken keresztül érik el. A legtöbb srác reménytelen volt a nőkkel való ismerkedés terén, mielőtt rátalált volna a közösségre.

Ámbár vannak néhányan, akik erre a területre, ebbe a közösségbe “tévednek”. Azok csakis azért fejlesztik ez irányú tudásukat, hogy a nőket kihasználják. A túlnyomó többség viszont a monogám párkapcsolatot kultiválja. Egy felmérés alapján ennek ellenkezőjére, vagyis poligám kapcsolatra rövidtávon 8% vágyik. A PUA közösség nemzetközileg (és hazánkban is egyre inkább) elítéli az olyan módszereket, amik durva manipuláción és elcsábítási technikákon alapulnak. Manapság egyre inkább az őszinteségen, a szórakozáson, egy jobb élet kialakításán, a nők ünneplésén van a hangsúly, nem technikákon. Amit egy pua útra “tévedt” átlagos fiatalember megtesz ma magáért:

 • Önfejlesztő irodalmat olvas nap, mint nap. Sikerkönyvek, pozitív gondolkodásról szóló könyvek sokasága van a könyvespolcán
 • Rendszeresen sportol, edzi testét
 • Beiratkozik egy társastánc tanfolyamra
 • Minél jobb és jobb munkát igyekszik nyújtani a társadalom számára, noha néha nehéz ezt az életvitelt  összeegyeztetni a céljaival
 • Fejleszti élete egyéb területeit, képes boldogabbá, egészségesebbé  tenni környezetét

Önfejlesztő irodalmat olvas nap

 • Százalékos arányban jóval kevesebben fogyasztanak alkoholt. Drogozni szinte senki. Ha van is ilyen ember, akkor a közösség egyrészt segít, másrészt nem nézi szép szemmel, ha valaki így akar “sikereket” elérni.
 • Általában véve egy egészséges életszemlélettel rendelkezik
 • Extrém módon segítőkészek még más önfejlesztő területekkel is összehasonlítva is. Mivel tudják, hogy egy teljesen kezdő ugyanazon átment, amin ők is.
 • Vagyis összességében egy javulni vágyó, testben, lélekben nagyobb fejlődést akaró férfi képe jelenik meg előttünk.

 

Összegezve: A közösség túlnyomó része ismerkedési képességét szeretné javítani, és jelenleg szingli. Egy részük, nagyobb részük az igazit keresi, másik részük minél több nővel akar szexuális kapcsolatot létesíteni. Ez a Fesztivál és a honlap rólad szól. Nem a PUA-król. Arról, hogy te is képes legyél olyan vonzó lenni, olyan ismerkedési képességet megszerezni (ha nem jobbat) csakúgy, mint egy PUA, vagy nőcsábász teszi. Mindezt őszintén felvállalt kommunikáción alapuló ismerkedésen keresztül.

 

 

MysteryMagyarország legjobb PUA-i, ex. PUA-i (várhatóan mind) tiszteletét fogják tenni a rendezvényeinken. Meghívunk külföldi elismert PUA-kat is. Van aki a teljes időtartamra, van aki csak pár napra fog jönni. Előadást fognak tartani, felteheted nekik személyesen a kérdéseidet. És meg fogod látni, te is meg tudod csinálni azt, amit ők. Csak szándék, kitartás, akarat szükséges. Nappal és este csatlakoznak a csapathoz, és te is ellesheted a „tudományukat”. A közösség ereje abban van, hogy támogatjuk egymást a céljaink elérésében.

 

Magyarország legintelligensebb, legbarátságosabb fóruma: www.puafesztival.hu/forum 

Magyarországi közösség történelmi alakulása itt olvasható: Katt!  

Nem olyan rég (2009-ben) Magyarországon egy csajozási fórumon készült egy név nélküli felmérés, hogy ki mit akar elérni az ismerkedés, és a nőügyek kapcsán. Ők a PUA közösségben aktívan érintett személyek, akik közül (ne feledjük) korábban sokan még csak nem is csókolóztak nőkkel, nemhogy szexuális kapcsolatot létesítettek volna. Az alábbi eredmény lett a felmérésből:

 

 • Szüzességem elvesztése 11%
 • Ismerkedési képességem nagyfokú javítása 82%
 • Az igazit megtalálni és párkapcsolatot kialakítani 50%
 • Van stabil párkapcsolatom, csak a félénkségemet javítom, képességemet növelem 6%
 • Minél több nővel szeretkezni 40%
 • Egy már régen kiszemelt nőt megszerezni 5%

  Ilyen egy PUA!   Pua – A Pick Up Artist – Pua

Ilyen egy PUA!

Pua – A Pick Up Artist – Pua

(765)