Online ismerkedés sikeresen?

Ismerd meg az alapokat és hogy milyen lehetőségeid vannak!

Az online ismerkedés is lehet sikeres, csak érteni kell hozzá!

Könnyebb az ismerkedés online, mint a való életben?

Először is szeretnék már az elején eloszlatni egy téveszmét, amit sokan gondolnak, mikor csajozásra adják a fejüket kezdőként. Tudom, egyszerűbb regisztrálni egy társkereső oldalra, mint sem felemelni a seggedet és kimenni ismerkedés céljából a betondzsungelbe, mint egy igazi csajvadász. De vajon hatékonyabb is? Az igazság az, hogy az online ismerkedés legalább olyan nehéz, ha nem nehezebb, mint a hagyományos ismerkedés. De még ha nem is nehezebb, teljesen más alapokra épül, más van fókuszpontban, mint élő csajozásnál, ezért elsőként mindenkinek a hagyományos ismerkedést ajánlom! Olyan dolgokat tanulhatsz meg élőben, amik később jól jönnek majd mind offline mind online, sőt akár elengedhetetlenek lehetnek a későbbi fejlődésed szempontjából is. Mi a gond? Nem jut eszedbe semmi, amivel odamehetnél a csajokhoz? Olvasd el a csajozós dumák jelentőségéről írt cikkemet! Ha ez megvan, hajrá, csukd be az oldalt és indulás ki ismerkedni! Mi? Hogy még mindig itt vagy? Kész vagy hogy befogadd ezt az új tudást? Jól van, akkor megosztom veled az internetes ismerkedés alapjait.

Több mindenben különbözik, mint gondolnád

A netes ismerkedés során nagyobb hangsúlyt kapnak a szavak, az információk, valamint az, amit magunkról kommunikálunk, legyen szó akár a facebook profilunkról, akár a társkeresőre összedobott adatlapunkról. Bár ugyanazok a pontok hatványozottan igazak online, mint a szórakozóhelyen, utcán való ismerkedésnél, itt teljesen másképp kell ezeket közvetíteni a kiszemeltünk felé. Mivel online nem tudjuk bevetni közvetlenül a testbeszédünket, hangunkat, kisugárzásunkat, ezeket legfeljebb közvetett módon tudjuk megcsillogtatni. Az sikeres online ismerkedés a képek és szövegek ügyes használatára épül. Gondolj csak bele: mikor netezel melyik cikkeket, oldalakat, embereket tartod érdekesnek? Kiknek a posztjait, üzeneteit követed figyelemmel, kiknek a véleményére adsz leginkább, kikről hallasz a legszívesebben? Mi vonzza be az emberek figyelmét online? Jó, érdekes képek, illetve frappáns, egyedi szövegek!

Tehát a netes ismerkedés a külsőségekről szól?

Szóval a legfontosabb, hogy villantsunk a képeken, nem igaz? DHV ezerrel! Igen is, meg nem is. Tény, hogy nagyon fontos, hogy jó minőségű, lehetőség szerint profi képeket tegyünk fel magunkról, ha máshová nem, legalább a profilképünknek. Érdemes e célból elmenni fényképészhez, megkérni egy barátot, aki jól bánik a géppel. Mivel az első benyomást az ismerkedés során valószínűleg a profilképünk fogja nyújtani, ezért kifejezetten fontos, hogy ez legyen a legütősebb a képeink közül. Azt hiszed rólad nem lehet klassz képet készíteni? Mindenkiről készülhet jó fotó, csak jó beállítás kérdése. 100-200 képből biztos hogy lesz 1-2 profilképgyanús, ezért érdemes sokat fényképezőgép előtt tölteni a mindennapokban, vagy csak elmenni egy műterembe és profira bízni a dolgot. A legtutibb képek egyébként azok, amiken valamilyen akció látható. Ez természetesen nem csak a profilképedre, az összes többire igaz. Nem csak egy fehér háttér előtt állj mosolyogva, hanem mutasd meg mekkora egyéniség is vagy! Szeretsz sziklát mászni? Remek képötlet! Korongozni szoktál szabadidődben? Kérd meg a szakkörtársaidat, hogy álljanak be egy képhez neked! Te középen, körülötted meg a csoport legjobb női, nyerő lesz! Minél több képet mutatsz magadból, annál könnyebb lesz a helyzeted.

Hogyan hívod fel magadra a figyelmet?

Akkor a szöveg nem is számít az ismerkedés során?

Egy igazi férfi azt mond (és ír), amit akar! Belső játék, hát nem? De igen, viszont az internetes ismerkedés ebben is kicsit más. A képek valamelyest kompenzálják a tényt, hogy nem tudod használni a kisugárzásodat, a fellépésedet, mint a hagyományos ismerkedés során, mégis fontos, hogy egyedi szövegeket használj. A képek felkeltik a figyelmet, esélyt adnak, hogy beszállj a játékba, mint mikor pókernél megveszed a helyedet az asztalnál. Még néhány apróbb hibát is kompenzálhatnak, amit elrontasz a szövegedben, viszont az igazán nagy baklövéseken már azok sem segíthetnek! Két nagyon fontos dolog kell ahhoz, hogy játékban tudj maradni. Az egyiket az adatlapodon lévő szövegek jelentik, a másik az üzenet, amit majd küldeni fogsz a nőnek. Lássuk először a profilodat! A társkereső adatok kitöltésénél a “kevesebb több” elvet érdemes követni. Sajnos az internetes ismerkedés sok olyan árnyoldallal rendelkezik, amik élőben szóba se jönnének. Nem érdemes foglalkoznunk a születési dátumunkkal, horoszkópunkkal, testi paramétereinkkel, hiszen sok lány képes akár egy-egy ilyen apróságba is belekötni, annak ellenére, hogy ha élőben szólítanánk le, egyáltalán nem érdekelné a dolog. Az egyedüli, amit érdemes kiírni az a magasságunk, amennyiben 180 felett van. Ezzel nem valószínű, hogy bárkit is elriasztanánk, sőt ez még vonzó is lehet. Amennyiben ennél alacsonyabb vagy, nem érdemes kiírni, mivel ez is csak az első benyomást rontaná.

Amit mindenképpen jó, ha kitöltesz, az a bemutatkozás rész. Ha jó a nyitásod és a kép is klappol, ez lesz a következő, amit megnéz. Ebben a részben fontos, hogy egyszerre hass az érzelmi és az ésszerű lényére. Ha csak az ésszerűre hatsz akkor elkönyvel jófiúnak, míg ha csak az érzelmi, érzéki részére, akkor egy szemét rosszfiú leszel a sok közül. Ezek közül mind a kettőnek jelen kell lennie, hogy igazi férfiként tudjon rád tekinteni. Most itt kevés a hely, hogy ezt részletesen is leírjam, de érdemes más, láthatóan népszerű pasik profiljait megnézni társkeresőkön és kielemezni, vajon miért működnek, mi teszi a szövegeiket igazán vonzóvá. Vagy ha nincs tényleg ötleted akkor keress meg engem a fórumon, és elmondom a véleményemet privátban a profilodról.

A tuti megnyitás titka

A netes ismerkedés egyik alapelve, hogy a profilunk a lehető legvonzóbb képet sugallja rólunk, de ez önmagában nem elég. Lehet, hogy már ezzel is összegereblyézünk néhány üzenetet lányoktól, de sokkal valószínűbb, hogy nekünk kell nyitni itt is. Természetesen itt is igaz, hogy sokszor a profilunk kisugárzásával, egy jó képpel akár egy gyengécske üzenettel is képesek leszünk beszélgetést kezdeményezni, viszont itt azért sokkal többet nyom a latba a technika, mint a hagyományos ismerkedés során. A nyitóüzenetünkben mindig legyünk kreatívak, használjunk horgot. Jegyezzük meg hogy valami érdekeset vettünk észre a képén, esetleg valamit tudunk róla az egyik kis részlet alapján, amit senki sem. Persze ehhez az is kell, hogy legyen egy egészséges mértékű emberismeretünk, de ha nem találjuk el, az se gáz. Ha kijavít minket (vagyis visszaír), esetleg dob egy shit tesztet már nyeregben vagyunk, hiszen elindult az interakció. Nézzük meg az adatlapját és arra refrektáljunk amit ismerkedés céljából írt, arra, amit megmutat magából a képekkel. Bevethetünk egyéb technikákat is, pl. instant kvalifikálás, neggelés. Ha lehet egyszerre több csajjal levelezz, többnek írj ismerkedés céljából, ugyanis így nem fogsz egy valakinél ragadni, nem leszel függő az adott eredménytől, hiszen ha vele épp nem jött be egy bizonyos technika, attól még a másik asztalnál nyerő kezed lehet.

Társkeresőkön a legjobb?

Az utóbbi években azt figyeltem meg, hogy csökkent a társkeresős ismerkedés népszerűsége. A legtöbb nő manapság már csak szórakozni jár fel, sokkal nehezebb normális csajokat kifogni ismerkedés céljából, míg ez három-négy éve gyerekjáték volt. Ezen oldalak zöme puszta adatokkal hírdeti magát (egy millió felhasználó például), pedig ezek gyakran csalókák (ezeknek csak töredéke aktív, és vannak akiknek egyszerre több profilja is van, mint nekem). Még mindig ki lehet fogni normális nőket, de sokkal melósabb. Érdemes olyan társkeresőket kipróbálni, amelyeknek mobilos applikációi is vannak, ezek most nagyon mennek: Badoo, Tinder, Ntice. Ezek sokkal lazábbak, a Badoo hagyományos társkeresőként is funkcionál, illetve ingyenesen is sikeresen használható ellentétben több nagy ismerkedős oldallal. Ami még nagyon megy manapság, az a különféle nem ismerkedés céljából létrejött fórumok. Itt olyan oldalakra gondolok, ahol a hobbiddal kapcsolatos csoportok működnek, én már fogtam ki innen több barátnőt is. Egyik ismerősöm ncore-on ismerkedett meg valakivel ezekkel a technikákkal, teljesen váratlanul. Érdemes nyitottnak lenni minden lehetőségre. Talán a legnyilvánvaló terep a facebook, de ezt inkább csak haladóknak ajánlanám. Persze itt is fontos a penge profil, a remek képek, ezekkel akár szockörből is bevonzhatjuk a lányokat. (Ez viszont megint csak másik terepe, az ismerkedés ezen válfajára egy másik cikkemben fogok kitérni.) Facebooknál elsősorban arra gondol az ember, hogy üzenetet küldünk egy nekünk tetsző lánynak és úgy ismerkedünk. Ez is abszolút kivitelezhető, főleg ha látásból még ismeritek is egymást, de nem ez az egyetlen lehetőség. Én például előszeretettel figyelem az ismerőseim posztjait, és ha egy csinos barátnőjük kommentel oda, akkor arra reagálok. Vagy mondok valami megbotránkoztatót, vicceset, akármit; a lényeg, hogy teremtek egy fonalat, amin keresztül már üzenhetek neki. Persze itt is jöhet a horog, a neg, vagy amit te legszívesebben használsz, és ami a legkongruensebb veled személyesen.

A netes ismerkedés is rengeteg lehetőséget rejt!

Az online ismerkedés “biztonságosabb”, de bonyolultabb is

Sokan gondoljátok azt, hogy online érdemes nekifogni a csajozásnak, mert otthonról, kényelmesen, és biztonságosan ismerkedhetsz meg csajokkal. Elárulom, hogy ez a biztonságérzet egy hamis érzelem. Semmivel se veszélyesebb a hagyományos ismerkedés, és olyan képességek bekalibrálására biztosít lehetőséget, ami online nem menne. Nem beszélve arról, hogy az online gameddel egyszer csak találkozni kell, azt pedig már nem lehet gépről intézni. Vagy talán szexelni is neten keresztül szeretnél? Persze Abban igazad van, hogy neten keresztül is sokat lehet fejlődni. Van időd válaszolni, nem másodpercek alatt kell dönteni egy frappáns tesztkezelésen, de egyszercsak úgyis eljön az ideje ezeket bevetni élesben is. Persze ha online tudsz leszervezni több randit akkor kalibrálódni fogsz, minden egyes randival jobb és jobb leszel, de közel sem biztos, hogy kezdetben úgy fog menni a netes ismerkedés ahogyan szeretnéd. Próbáld meg mindkettőt űzni, és akkor rakétasebességgel fog megindulni a fejlődésed. Ha az élőben történő éles ismerkedés gondot okoz, akkor manapság már rengeteg eszköz áll a segítségedre: megtanulhatod könyvből, ha rendszeresen látogatod a fórumomat akkor ott is találhatsz partnereket, ha véletlen nem mernél egyedül terepezni. De akkár profi tréningre is beiratkozhatsz ahol csak veled foglalkozik egy tréner illetve a trénerhölgyek. Egy ilyen intenzív kommunikációs tréning során az útmutatásunkkal akár hónapok munkáját is megspórolhatod magadnak, de ez se feltétlen szükséges, ha van elég merszed! Akár netes, akár offline ismerkedés amiben gondolkodsz, a lényeg, hogy csináld, és tegyél a változásért, ne csak ülj a seggeden!

(6270)