Hatékonyság létra

 

  

Létezik egyfajta létrája a hatékonyságnak, akármilyen fejlesztésről  is legyen szó. Hatékonyság fejlődés. Kéz a kézben.

Legyen ez akár ismerkedési, csábítási vagy marketingtudás, vagy anyagi függetlenséget segítő tudásról.

De beszélhetünk lakberendezésről vagy hörcsögtartásról is.

ladder2


 

A hatékonyság létra

1.– Önmagad fejlesztése a la natúr. Ez a legalacsonyabb hatékonyságú.

2.– Önmagad fejlesztése csak könyvek, előadások által.

3.– Önmagad fejlesztése egy sikeres közösség, barátok segítségével.

4.– Önmagad fejlesztése előadások, személyes tapasztalatcsere anyagilag is érdekelt személy, személyek által.

5.– Önmagad fejlesztése tanfolyamok, képzések által. Minél személyre szabottabb, annál jobb.

6.– Önmagad fejlesztése coaching (edzés)  által, ahol a coacher becsületén, szakmai hírnevén is múlik, hogy te sikeres legyél. Nemcsak anyagilag érdekelt, hanem személy szerint is. Négyszemközti beszélgetéseket, “képzéseket” tart.


 

Idézet egy coachertől:

“Az én egyik alapelvem, hogy megmutatom neked azon lépéseket, amelyeket el fogunk végezni, még mielőtt a tényleges coachingoláshoz kezdek veled.  Gondolj csak bele, mit érzel, ha látod, hogy az orvosod vagy az autószerelőd nagy levegőt vesz és nekiáll a munkáját végezni. Tudod, hogy valamivel gond van, de azt nem tudod, milyen döntést hozott, azt hogyan hozta meg és vajon jó diagnózist állapított-e meg.

 

Ez egy alárendelt és függő helyzet, amiben semmiképpen sem kívánlak tartani téged. Ezért fontos, hogy te is ismerd az előtted álló folyamatot.  Nekem pedig abban segít, hogy a folyamat eredményessége iránti felelősség átkerüljön hozzád. S azt is szavatolni fogja számodra, hogy később képes legyél az önsegítésre az én személyemtől függetlenül is, illetve azt is, hogy az elért változás fenntartható maradjon.

Minél magasabban vagy ezen a létrán, annál értékesebb (nem feltétlenül drágább) és HATÉKONYABB tudáshoz kapsz hozzáférést és lehetőséget.

Minél inkább az érzelmek vezérelnek, annál inkább úgy érzed, értékesebb az alacsonyabb létrafok. Minél inkább a józan ész irányít, annál inkább a magasabb fok értékesebb.

Az is igaz, és ezt is számításba kell venni, hogy minden fokon vannak kóklerek! Akár önmagad is lehetsz az, sőt ennek a  lehetősége a legnagyobb!

De akár barátaid, akár egy anyagilag érdekelt személy, bárki lehet kókler. Ezért érezheted úgy, hogy értékesebb egy baráttól (közösségtől) kapott tanács, mint egy tanfolyam, ami nem a te problémádra ad tanácsot, avagy rossz tanácsot ad.

Pl. “Légy önmagad!” vagy “Talán a legjobb, ha odamész és megmondod, hogy tetszik neked!” ez pont a kókler tanácsok körébe tartozik.
De ha a legmagasabb fokról nézünk visszafelé becsületesen, akkor be kell lássuk, hogy ha minden szinten a legjobb (de tényleg a legjobb) barátunk nézne velünk szembe, akkor a skála hatékonysága és értéke úgy nőne felfele.

“Ha valakitől sok értéket lehet kapni anélkül, hogy fizetnél érte, akkor talán az a legértékesebb marketing, hiszen akitől annyi mindent megkapok, az mit adhat akkor, ha fizetek is érte?” A létra bármely foka elszántságot feltételez. Minél alacsonyabban vagy a skálán, annál nagyobb elszántságot (azaz kevesebb lustaságot) igényel.

Azonban, bárhol is állsz a létra fokán, mindegyikből tudsz eredményt csiholni. Elsősorban rajtad múlik!
 

Példa az üzleti világból:

 

1.– Ismerősi, baráti körből kutatsz. És max. az internetről szerzel infókat, de nem feltétlen szakmai cuccokat, mivel azt sem tudod, mit is keress. Így indítasz egy vállalkozást, például cd-árusító-boltot.

 

2.– Rátalálsz pár vállalkozót segítő weboldalra, könyvre. Letöltesz pár előadást, meghallgatod őket. Olvasol.

 

3.– Rátalálsz egy közösségre, fórumra, ahol más vállalkozók tapasztalatai is megvannak, tájékozódsz, barátkozol, összejársz velük. Segítitek egymást.

 

4.– Rátalálsz pár előadásra, ahol ténylegesen sikeres vállalkozók adnak elő pénzes előadásokat. Konzultálnak akár veled pénzért.

 

5.– Beiratkozol konkrét tudást, sikeres eredményt garantáló, lehetőleg nem állami suliba, ahol anyagilag is érdekelt személyektől megtanulod hogyan vállalkozz, építs üzletet. Eljársz különböző tanfolyamokra képzésekre, ahol konkrét problémádra adnak kerek, egységes megoldást.

 

6.– Keresel egy “coachert”, egy mentort, aki nem csak anyagilag vállal felelősséget érted. Akiben megbízol, akire szakmailag is fel tudsz nézni, mint vállalkozóra, nemcsak az elért eredményeire, hanem a hozzád “küldött” kommunikáció őszinteségére tekintettel is. Akivel korábban már konzultáltál, és tudod, hogy tud segíteni. Akivel tudod, hogy az akadályaid feloldódnak, hogy anyagilag is sikeresebb vállalkozást tudj építeni.exclamation-311742_640

Visszatérve a csajozás témakörére! A CÉL nagyon sok mindenkinél lehet ugyanaz: egy csinos barátnő vagy egy mester csajozó művészi szint.

Az Út rengeteg mód lehet.

A fenti létráról, annak bármely fokáról elérheted.

Viszont minél magasabban vagy rajta, annál könnyebb, és nem annyira fárasztó!

Gyere el a Puafesztivál előadásra, ahol a hatékonysági létra 5-ös fokára simán fel tudsz jutni!

Most jelentkezz, KATT!

 

(374)